2ECO BV Logo Rechthoek - Wit

Beweeg mee van take, make, waste naar...

Reuse - Reduce - Recycle

Reuse - Reduce - Recycle

Reuse, Reduce, Recycle

refuse, rethink, resell, repair, refurbish, remanufacture, repurpose

Over 2ECO

Over 2ECO

Over 2ECO

Voorloper in circulariteit sinds 2007

2ECO werd in 2007 opgericht als anticipatie op de toenemende vraag naar oplossingen voor restgoederen bij bedrijfsverhuizingen. Tezelfdertijd was echter ook een groei in het algemeen ecologisch bewustzijn en ook een besef van ecologische verantwoordelijkheid in het bedrijfsleven.

Bedrijven bewegen stilaan meer naar milieuvriendelijke praktijken en proberen vaker een degelijke ethische norm te handhaven. Wij zagen dat wij perfect onderdeel konden uitmaken van die beweging naar ecologisch bewustzijn en circulariteit door slim hergebruik van bedrijfsgoederen en verantwoorde verwerking van afvalstromen.

En dit in een periode waar bedrijven de goederen meestal afdankten, onterecht als stuk of onbruikbaar bestempelden en meestal zelfs gewoon op de container gooiden. Nochtans kunnen deze goederen vaak nog een tweede leven krijgen bij particulieren, KMO's, scholen, enzovoort.
Circulaire economie met 2ECO
Waarom kiezen voor 2ECO?

Ecologie, duurzaamheid en circulariteit

Waarom kiezen voor 2ECO?

Ecologie, duurzaamheid en circulariteit

Waarom kiezen voor 2ECO?

Ecologie, duurzaamheid en circulariteit

Reuse, reduce, recycle

Bovenstaande begrippen zitten ingebakken in ons bedrijf en onze werking, dat weet en apprecieert ook iedereen die al met ons heeft samengewerkt. 2ECO is intussen een gevestigde waarde in de wereld van bedrijfsverhuizing, hergebruik en circulariteit maar dat wil niet zeggen dat wij stilzitten!

2ECO is permanent op zoek naar nieuwe methodes en modellen om meer circulariteit te introduceren in het bedrijfsleven en dit dan ook te doen in ELKE stap van het proces!

Bent u toe aan een verhuis of een vernieuwing?
Dan hopen wij dat we u met onze expertise binnenkort van dienst kunnen zijn!

Sam Van Treeck handtekening

zaakvoerder 2ECO

Gratis waardebepaling

Reuse

Hergebruik, herinzetten op de lokale markt, herverkoop, refurbishing en herstelling. Wij zoeken de beste methode om gebruikte goederen terug op de markt te krijgen voor een 2e leven

Hercirculeren en verkoop

Reduce

Houd afval uit stortplaatsen en verminder de milieu-impact, bevorder een gezondere planeet en draag mee de boodschap uit door met 2ECO te werken. Dit kan o.a. door het refurbishen van meubilair

Meubilair heropwaarderen

Recycle

Wij zorgen voor recyclage en verantwoorde sortering van alle afvalstromen bij bedrijfsverhuizing en bij niet-herbruikbare restgoederen.

Afvalstromen beheren

Duurzaam en kosteneffectief

Onze aanpak is niet alleen milieuvriendelijk, maar kan ook vriendelijk zijn voor je portemonnee. Bespaar op verwijderingskosten, verkoop gebruikt meubilair en verminder operationele kosten.
Opkoop van uw bedrijfsgoederen

2ECO heeft al meer dan
0 jaar
ervaring in duurzame bedrijfsverhuizingen

en hielp al meer dan
0
klanten voort in verschillende verhuisscenarios met verhuis, opkoop en verkoop, recyclage en hergebruik

en vermeed daarmee het wegwerpen van
0
perfect opnieuw herinzetbare kantoormeubelen

omdat dit kantoormeubilair nog perfect bruikbaar was en dus nog een 2e leven kreeg hebben we daarmee
0ton
aan nodeloos afval op de afvalhoop vermeden

daarmee beperkte 2ECO de ecologische voetafdruk van de verhuisprojecten van zijn klanten met ruim
0ton
aan CO2-uitstoot, dat is 7.8 miljoen kgCO2e

bovendien konden we met de opkoop van deze goederen de verhuiskost van elk project gemiddeld doen dalen met
50%-50%
bovendien zorgden wij voor alle verplaatsingen, het demonteren en verkoop

Onze expertise

Onze expertise

Onze expertise

Bedrijfsverhuizing

In de basis zorgen wij voor duurzame, efficiƫnte en kosteneffectieve verhuizingen van KMO's, multinationals, horeca etc. waarbij we de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Wij nemen alle lasten bij uw bedrijfsverhuizing over, zorgen voor inventarisatie, opkoop en verkoop van bedrijfsgoederen en een correcte afhandeling, sortering en recyclage van de afvalstromen en kunnen daarnaast ook uw pand bezemschoon opleveren.

Opkopen, verkopen, refurbishen

Een belangrijke stap in dit proces is het opkopen van gebruikte kantoormeubelen en bedrijfsgoederen. Die goederen worden dan zorgvuldig geselecteerd op hergebruiksmogelijkheden en terug ingezet op de lokale markt bij particulieren, KMO's, projectontwikkelaars, en meer en meer kiezen ook de grote bedrijven voor gebruikt of refurbished kantoormeubilair! Dit meubilair wordt na technisch nazicht direct verkocht maar vaker en vaker wordt er ook gevraagd naar refurbishing: het herstellen van functionaliteit, het opfrissen van de esthetiek en het aanbrengen van verbeteringen in ergonomie en technologie.

Stel u voor, een kantoor met 100 man personeel, dat zijn:
100 bureaus, 100 bureaustoelen, 100 ladeblokken en computers
massa's dossierkasten, printers, It-materiaal
vergadertafels en -stoelen, kantinemeubilair etc.
Allemaal integraal op de vuilnishoop vs opfrissen en opnieuw in circulatie brengen...

Afvalstromen, recyclage en hergebruik

In de laatste fase zorgen wij steeds dat de overblijvende afvalstromen gesorteerd en afgevoerd worden eventueel voor onmiddellijk hergebruik bij nieuw designmeubilair of voor volledige recyclage.

Groepsfoto 2ECO Team 2024

Circulaire en Sociale economie

2ECO werkt voor het refurbishen van hun meubilair samen met een maatwerkbedrijf dat werkt met mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt. Dit bedrijf heeft de kennis, het machinepark en mensen om deze opdracht tot in de puntjes uit te voeren.

Hiermee koppelen we ook meteen de sociale economie aan de circulaire economie. Koop je dus een refurbished meubel dan steun je de niet alleen de evolutie naar een meer ecologische maar ook naar een socialere verantwoorde maatschappij en ben je nog altijd goedkoper af dan met iets nieuw!

Meer over refurbishing
Service - Refurbishing, heropwaarderen van gebruikt meubilair