Refurbishing

Heropwaarderen van gebruikt meubilair

  Stel, een bureaustoel, technisch en structureel gezien nog volledig in orde maar de stof is afzichtelijk, verouderd en/of afgeleefd. Of neem bijvoorbeeld een bureau waarvan het blad is gaan doorbuigen of vol krassen staat maar het frame nog in perfecte staat is. In de meeste gevallen eindigt dit meubilair toch integraal op de afvalhoop.

  Maar niet bij 2ECO, wij zien absoluut nog potentieel in deze goederen! Door deze producten te refurbishen en volledig technisch na te kijken maken wij ze klaar voor een 2de of 3de leven. Een refurbished product is eigenlijk zo goed als nieuw, maar dan zonder de zware ecologische voetafdruk van nieuwe productie en daarnaast is het nog goedkoper ook!

Waarom refurbishen?

Waarom refurbishen of refurbished kopen?

Refurbishen is een heel mooie oplossing nadat er een duidelijke afweging is gemaakt of het proces van refurbishing niet schadelijker of vervuilender is dan het correct recycleren van dat zelfde goed. Wij focussen bij 2ECO op light refurbishing van het opgekochte kantoormeubilair om daarna het meubilair terug te verkopen/hercirculeren en een 2e of 3e leven te geven:

Dieptereiniging van bureaustoelen met sproei-extractie methode
Herstofferen van bureaustoelen (kan zelfs op kleur om te passen binnen uw bedrijfimago)
Plaatsen van nieuwe tafelbladen op gebruikte bureau- en tafelframes
Steeds met technisch nazicht om zo een duurzaam 2e en 3e leven te kunnen beginnen.

Wilt u graag uw werkplekken een upgrade geven door het meubilair te refurbishen of vervangen door refurbished meubilair, contacteer ons dan vrijblijvend voor de mogelijkheden en een offerte!
Contacteer ons voor een offerte

Reviseren tot zo goed als nieuw

Refurbishing betekent letterlijk opknappen. In feite is het een Engelse term, maar ook in de Nederlandse taal zien we de term steeds meer terugkomen. Wij merken dat de interesse voor heropgewaardeerd kantoormeubilair enorm is gegroeid. Ook in de bedrijfswereld wordt de vraag naar refurbished i.p.v. nieuwe producten steeds groter.

Refurbishing staat dus voor reviseren. Dit betekent dat het product wordt teruggebracht in een goede conditie. Dit omvat het herstellen van functionaliteit, het opfrissen van de esthetiek en het aanbrengen van verbeteringen in ergonomie en technologie. Het resulterende meubel is dan eigenlijk als nieuw.

Behoud van basisgrondstoffen, kleine ecologische voetafdruk

Er wordt slechts een minimale hoeveelheid nieuwe grondstoffen gebruikt om het bestaande meubilair op te knappen en aan te passen aan moderne normen en stijlen. Hiermee vermijden we een enorme verspilling!

Duurzaam EN kosteneffectief

Het refurbishen van kantoormeubilair biedt een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het vernieuwen van werkplekken. Dit proces draagt bij aan een circulaire aanpak van interieurinrichting en helpt bedrijven om te profiteren van hoogwaardig en aangepast meubilair zonder de ecologische impact van volledig nieuwe productie en is tot wel 50% goedkoper dan nieuw.

Toon uw inzet en boost uw reputatie

Laat werknemers en klanten zien dat je toegewijd bent aan ethische en ecologische bedrijfspraktijken en ook kiest voor kwaliteit. Onze service versterkt je inzet voor duurzaamheid en kan de geloofwaardigheid van uw merk verbeteren.
Image
Voor het refurbishen: het textiel van deze bureaustoelen was afgeleefd en outdated, de klant wenste te refurbishen met een aangepaste kleur voor hun merk.
Image
De zittingen zijn gedemonteerd voor herstoffering, intussen worden de onderstellen gesmeerd en technisch nagekeken.
Image
De zitschelpen worden naar het maatwerkbedrijf gebracht voor nieuwe foamvulling en herstoffering naar wens van de klant.
Sociaal

Sociale en Circulaire economie

2ECO werkt voor het refurbishen van hun meubilair samen met een maatwerkbedrijf dat werkt met mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt. Dit bedrijf heeft de kennis, het machinepark en mensen om deze opdracht tot in de puntjes uit te voeren.

Hiermee koppelen we ook meteen de sociale economie aan de circulaire economie. Koop je dus een refurbished meubel dan steun je de niet alleen de evolutie naar een meer ecologische maar ook naar een socialere verantwoorde maatschappij en ben je nog altijd goedkoper af dan met iets nieuw!

2ECO streeft dus naast volledige ecologische circulariteit ook naar een sociale duurzaamheid in het bedrijfsleven.

Lees meer over onze diensten

Service - Bedrijfsleegmaak, leegmaken van bedrijfspanden

Bedrijfsleegmaak

Lees meer
Service - Opkopen van bedrijfsgoederen, overstocks, kantoormeubilair, machines etc

Opkoop bedrijfsgoederen

Lees meer
Service - Hercirculeren, terug in omloop brengen van meubilair

Verkoop en Hercirculeren

Lees meer
Service - Bezemschoon opleveren van bedrijfspand

Bezemschone oplevering

Lees meer
Service - Refurbishing, heropwaarderen van gebruikt meubilair

Refurbishing

Service - Recyclage, verzorgen van afvalstromen

Recyclage

Lees meer