Refurbishing

Refurbishing

Refurbishing

Heropwaarderen van gebruikt meubilair

Refurbishen is een heel mooie oplossing nadat er een duidelijke afweging is gemaakt of het proces van refurbishing niet schadelijker of vervuilender is dan het correct recycleren van dat zelfde goed. Wij focussen bij 2ECO daarom op light refurbishing van het opgekochte kantoormeubilair om daarna het meubilair terug te verkopen/hercirculeren en een 2e of 3e leven te geven:

Dieptereiniging van bureaustoelen met sproei-extractie methode
Volledig herstofferen van bureaustoelen
Plaatsen van nieuwe tafelbladen op gebruikte bureau- en tafelframes
Steeds met technisch nazicht om zo een duurzaam 2e en 3e leven te kunnen beginnen.

Waarom refurbishen?
Fabrics for refurbishing
Wat is refurbishing?

Reviseren tot zo goed als nieuw

Refurbishing betekent letterlijk opknappen. In feite is het een Engelse term, maar ook in de Nederlandse taal zien we de term steeds meer terugkomen. Wij merken dat de interesse voor heropgewaardeerd kantoormeubilair enorm is gegroeid. Ook in de bedrijfswereld wordt de vraag naar refurbished i.p.v. nieuwe producten steeds groter.

Refurbishing staat dus voor reviseren. Dit betekent dat het product wordt teruggebracht in een goede conditie. Dit omvat het herstellen van functionaliteit, het opfrissen van de esthetiek en het aanbrengen van verbeteringen in ergonomie en technologie. Het resulterende meubel is dan eigenlijk als nieuw en klaar voor een 2e of 3e leven.

Circulair

Duurzaam en kosteneffectief

Het renoveren van kantoormeubilair biedt een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het vernieuwen van werkplekken. Door bestaand meubilair op te knappen en aan te passen aan moderne normen en stijlen, wordt verspilling verminderd en worden waardevolle grondstoffen bespaard.

Dit proces draagt bij aan een circulaire aanpak van interieurinrichting en helpt organisaties om te profiteren van hoogwaardig en aangepast meubilair zonder de ecologische impact van volledig nieuwe productie en aan een goede prijs.

Sociaal

Sociale en circulaire economie

2ECO werkt voor het refurbishen van hun meubilair samen met een maatwerkbedrijf dat werkt met mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt. Dit bedrijf heeft de kennis, het machinepark en mensen om deze opdracht tot in de puntjes uit te voeren.

Hiermee koppelen we ook meteen de sociale economie aan de circulaire economie. Koop je dus een refurbished meubel dan steun je de niet alleen de evolutie naar een meer ecologische maar ook naar een socialere verantwoorde maatschappij en ben je nog altijd goedkoper af dan met iets nieuw!

2ECO streeft dus naast volledige ecologische circulariteit ook naar een sociale duurzaamheid in het bedrijfsleven.

Service - Refurbishing, heropwaarderen van gebruikt meubilair

Lees meer over onze diensten

Service - Bedrijfsverhuizing, leegmaken van bedrijfspanden

Bedrijfsverhuizing

Lees meer
Service - Opkopen van bedrijfsgoederen, overstocks, kantoormeubilair, machines etc

Opkoop bedrijfsgoederen

Lees meer
Service - Bezemschoon opleveren van bedrijfspand

Bezemschone oplevering

Lees meer
Service - Hercirculeren, terug in omloop brengen van meubilair

Hercirculeren

Lees meer
Service - Refurbishing, heropwaarderen van gebruikt meubilair

Refurbishing

Service - Recyclage, verzorgen van afvalstromen

Recyclage

Lees meer